top
logo


Seglarskola 2017 PDF Skriv ut

Seglarskolan som under flera år har anordnats av Viggbyholms Båtklubb är en mycket populär aktivitet som varje år utbildar över 160 barn i grunderna inom segling och sjövett. Seglingen sker på Stora Värtan och för teorilektioner disponerar vi Klubbhuset då inte vädret tillåter oss att vara utomhus. Våra instruktörer, som även ansvarar för måndags- och onsdagsträningar, har flera års erfarenhet av seglarskolejobb. Seglarskolan är till för dig som är mellan 6 och 18 år och vill lära dig segla Optimist, C55 eller Kölbåt. Vi anordnar kurser för nybörjare och hela vägen upp till kappsegling.

 

För alla veckor gäller att barnen själva medtar lunchpaket och egen flytväst.

 

Sommarschema 

För alla veckor gäller tiderna 09.00-15.30

  • V. 25: N8-9, N10-15, C55 - OBS! V. 25 börjar på söndagen V. 24 till och med torsdagen V. 25 pga midsommar.
  • V. 26: N8-9, N10-15, Köl, P
  • V. 27: N8-9, N10-15, C55
  • V. 32: N8-9, N10-15, Köl, P
  • V. 33: N8-9, N10-15, F, C55

OBSERVERA att vi inom tre dagar efter anmälan behöver se att anmälningsavgiften betalats in till vårt BG-konto. Läs mer om detta längre ned på sidan.  


Nedanstående kurser finns det fortfarande platser kvar på. Denna text uppdateras manuellt, varför den inte alltid stämmer.

Det går även att anmäla sig till kurser som är fullbokade, man hamnar då på väntelistan och får en plats om någon blir ledig.

 

V. 26: Köl 

V. 27: C55

V. 32: Köl 


 

Anmälan öppnar 1 mars

Nybörjarkurs 8-9år (N8-9)

Denna kurs riktar sig till de lite yngre som vill lära sig grunderna i optimistsegling under lite lugnare former. Förutom segling lär vi oss sjövett, knopar och båtvård. Badäventyr och roliga lekar är annat på programmet.

Man skall minst fylla 8 år under året för att deltaga på denna kurs.

Nybörjarkurs 10-15 år (N10-15)

Målet är att alla ska behärska sin optimist själva. I kursen ingår teoripass där vi lär oss väjningsregler, sjövett, knopar och båtvård. Spännande heldagssegling samt grundläggande kappsegling står också på schemat.

Tips: Många elever går nybörjarkurserna två år, innan de har tillräckliga kunskaper och erfarenhet för att gå vidare till övriga kurser

Fortsättningskurs (F)

Denna kurs riktar sig till Dig som redan kan grunderna i Optimistsegling och vill träna mer avancerad segling och kappsegling. Vi varierar teori och praktik, kursen börjar med en kort repetition av nybörjarkursen. Vi tränar teknik i båten och grunderna i kappseglingsreglerna tas upp liksom startproceduren. I mån av tid finns möjlighet att provsegla C55 under veckan.

Tips: Du ska ha fyllt 9 år och kunna grunderna och känna dig säker i båten.

Kappseglingskurs (K Grön/Blå)

Riktar sig till dig som har goda kunskaper i optimistsegling och vill lära dig mera inom kappsegling. Vi tränar startprocedurer, mer avancerade banor, teknik och taktik. Vi anpassar utlärningsnivån efter varje individ, för att alla skall få ut så mycket som möjligt. Målet är att alla ska känna sig bekväma och säkra ute på tävlingsbanorna när veckan närmar sig sitt slut.

Tips: Du ska behärska båten i alla vindar och väder.

C55

För dig som vill segla flermansjolle, erbjuder vi nu den populära segelskolebåten C55. C55an är en väldigt stabil och rolig båt att utvecklas i. Under veckan gör vi flera långseglingar då vi bl.a. äter till sjöss, badar och upptäcker nya vikar runt Värtan. Grunderna i kappsegling tas även upp samt startprocedurer.

Tips: Du ska ha fyllt 10 år och det är en fördel med viss seglingsvana.

Piratskolan (P)

Vi fortsätter succén med Piratskolan. Kursen riktar sig till er som fyller 6 eller 7år under året. Under veckan kommer vi att segla tillsammans i C55or och upptäcka Värtan med ledare i båtarna. Målet är att alla ska ha roligt och introduceras i seglingen. De som känner sig redo i slutet av veckan kommer även få segla tillsammans med någon av de nyfunna vännerna i optimister. Kapsejsning, skattjakter, bad och lek är annat som står på schemat. I slutet av veckan hoppas vi att alla ledtrådarna leder till skatten!

Kölbåtskurs (Köl)

Kursen riktar sig mot barn i åldrarna 12-18 år vilka är sugna på att lära sig segla större båt. Vi seglar en fullstor familjekölbåt. När man kommer hit kan man redan grunderna inom segling. Vi tittar djupare in i seglingsteknik, kappsegling, båthantering, navigering och samarbete. 

Viktig information


Anmälan görs via anmälningsmodulen på vår hemsida (Klicka HÄR)
Bekräftelse på seglarskoleplats sker via bekräftelse mail till angiven mailadress.

 

Medtagna jollar och riggar skall vara märkta med namn och telefonnummer.

 

Snart kommer datum då Du och Dina
föräldrar är välkomna på informationsmöte
i Klubbhuset. Då får Du även möjlighet
att träffa några av sommarens instruktörer.
Håll utkik på hemsidan för datum!

 

Betalning av avgift

  • Kursavgift N8-9, N10-15, F, C55, Kölbåt: 1950 kr/vecka
  • Kursavgift Piratskolan: 1200 kr/vecka
  • Juniormedlemskap: 100 kr
I samband med anmälan till seglarskolan godkänns även ett medlemskap för barnet i Viggbyholms Båtklubb (100 kr). Medlemskap är ett krav för att få deltaga i seglarskolan.

Anmälningsvgift

Anmälningsvgift på 1000:- vid anmälan till seglarskolan. Denna avräknas sedan från den totala avgiften.

Anledningen till detta är en ökande bokning av platser som aldrig bokas av/betalas i tid.


Gör så här när du har bokat en plats på någon av seglarskoleveckorna:

* Betala in 1000:- i bokningsavgift till bg 5679-0793 senast 2 arbetsdagar efter bokning (ingen faktura kommer att skickas på denna).

* Ange barnets för- och efternamn, seglarvecka och vilken kurs som bokats.

Resterande belopp kommer ni att få en faktura på.


Detta gäller endast de som fått plats (ej de som står på väntelista).

Anmälan kommer att tas bort utan påminnelse om anmälningsavgiften inte finns på vårt konto tre arbetsdagar efter bokningsdatum.

 

Väntelista

Det går utmärkt att anmäla sig till kurser som är fullbokade - man hamnar då på en väntelista i form av ett kösystem och får en plats om någon som redan har en plats avsäger sig sin. Om en plats blir ledig hör vi av oss och erbjuder er en plats på kursen. Observera att ni INTE ska betala någon anmälninsavgift om ni hamnar på väntelistan, detta görs först när ni fått en bekräftad plats. 

 

Avbokning

Anmälningsavgiften återbetalas till fullo endast om avbokning görs till Juniorsektionen ( Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den ) inom två veckor efter betalning av anmälningsavgiften.

Därefter återbetalas avgiften med ett administrativt avdrag på 500:-.

Vid avbokning senare än 10 arbetsdagar innan kursens början sker inga återbetalningar av inbetalda avgifter. Detta gäller samtliga inbetalda avgifter.


Vid frågor

Kontakta Juniorsektionen på Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den

 

 

 

 

Mvh

Juniorsektionen

 

Vem är online?

Vi har 136 besökare online

bottom
top

Senaste artiklarna

Info från hamnen


bottom

Powered by Joomla!. Designed by: Joomla 1.5 Template, pop3 imap accounts. Valid XHTML and CSS.